Fructal: Bit ćemo u gubitku zbog novog poreza

Bez autora
Nov 13 2014

Proizvođači slatkih pića su na konferenciji za novinare, koju je organizirala gopodarska komora Slovenije, upozorili da porez na bezalkoholna slatka pića neće izdržati. U Fructalu smo izračunali da će nas porez na slatke napitke koštati dva milijuna eura. Prošle godine, na primjer, imali smo 1,6 milijuna eura dobiti, a zbog poreza ćemo poslovati s gubitkom, rekao je Luka Jejčič, predsjednik uprave Fructala, dodajući da razmišljaju da dio proizvodnje presele u inozemstvo. Proizvodnja i potrošnja pića pada. Industrija slatkih pića potroši samo jednu četvrtinu šećera, zato u Fructalu smatraju da je porez diskriminatoran. Na temelju naše analize, ustanovili smo da su trošarine na električnu energiju porasle za 500 posto, na plin za 411 posto i druge naknade. Prema porezima za životnu sredinu nalazimo se na drugom mjestu u EU, prema energetskim porezima na prvom. Nam još prijeti oporezivanje slatkih napitka, rekao je Samo Hribar Milič, predsjednik Privredne komore.

Fructal: Bit ćemo u gubitku zbog novog porezaProizvođači slatkih pića su na konferenciji za novinare, koju je organizirala gopodarska komora Slovenije, upozorili da porez na bezalkoholna slatka pića neće izdržati.

"U Fructalu smo izračunali da će nas porez na slatke napitke koštati dva milijuna eura. Prošle godine, na primjer, imali smo 1,6 milijuna eura dobiti, a zbog poreza ćemo poslovati s gubitkom", rekao je Luka Jejčič, predsjednik uprave Fructala, dodajući da razmišljaju da dio proizvodnje presele u inozemstvo.

Proizvodnja i potrošnja pića pada. Industrija slatkih pića potroši samo jednu četvrtinu šećera, zato u Fructalu smatraju da je porez diskriminatoran.

"Na temelju naše analize, ustanovili smo da su trošarine na električnu energiju porasle za 500 posto, na plin za 411 posto i druge naknade. Prema porezima za životnu sredinu nalazimo se na drugom mjestu u EU, prema energetskim porezima na prvom. Nam još prijeti oporezivanje slatkih napitka." rekao je Samo Hribar Milič, predsjednik Privredne komore na konferenciji za novinare na kojoj se, između ostalog, govorio o posljedicama novih najavljenih poreza za ekonomiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik